onsdag 1. februar 2012

Peony Sarah Bernhardt


Jeg elsker peoner. De er lette å få til og er fantastiske i vase.
De er også perfekte som en liten hekk siden de visner ned hver vinter og ikke kan brekke, slik mange hekkplanter gjør.
Peoner er også levende kulturarv! Mange planter har gått i arv gjennom generasjoner og blitt delt ut og spredt fra hage til hage.

Dette bildet av den rosa peonen Sarah Bernhardt, sammen med hvite peoner og røde løvemunn, er et fint sommerkveldsminne og mitt konkurransebidrag til blomsterkonkurransen på bloggen Moseplassen.

Jeg har så lyst til å vinne, for en av premiene er et gavekort hos Grønt Fokus, og det ville vært en fin start på et drivhus! Jeg har ønsket meg drivhus til tomatene mine i 20 år, og jeg har tenkt at denne våren er det jammen på tide!


Jeg har latt meg inspirere av peoner i arbeidet mitt. Her er et kjøkkenhåndkle med silketrykk som er laget av en av mine peontegninger.

6 kommentarer:

 1. Herlig sommerlig bilde av din Sarah Bernhardt!
  Så flott silketrykk med peoner! Du er dyktig!
  Ønsker deg lykke til!
  Kanskje det blir drivhus?

  SvarSlett
 2. Det bildet er så fint! Eg kasta meg med hos Moseplassen eg også, så no er me konkurrentar. Skjønt du har bedre forhold for drivhus hos deg enn eg har her i bratthenget, så me får krysse fingrane for deg!

  SvarSlett
 3. Peoner er bare flotte, og er en må ha plante i hagen.
  Lykke til i konkurransen :-)

  SvarSlett
 4. Pioner er flotte og særlig hos meg hvor enkelte roser ikke tåler kulden, så er pioner en fin erstatning.
  Ønsker deg lykke til i konkurransen med dette flotte bidraget.

  SvarSlett
 5. Jeg gleder meg til sommeren! Men forresten, det er ikke så verst nå heller. Men det er fint å ha noe å glede seg til. Jeg ønsker deg lykke til i konkurransen, og peonmønsteret er veldig, veldig vakkert. Jeg har jo kjøpt både veske og håndkle, så det understreker vel hva jeg mener

  SvarSlett
 6. Nydelig bilde. Vi laget oss drivhus av vinduer fra den gamle skolen i bygda. Kanksje ikke det mest effektive, men idyllisk i hagen da. Teller det også;) Lykke til i x-faktor. Kanskje blir det drivhus på deg?

  SvarSlett