lørdag 15. januar 2011

Le Potager

Take a look at this cute little film by Benoit Millot, Le Potager.

LE POTAGER from Benoit MILLOT on Vimeo.

Growing something in your garden or in containers on your balcony is an easy way to make some sustainable food. Having a lawn and mow it frequently is not eco friendly. Why not use a part of it for vegetables or strawberries and use your lawn mowings as mulching and fertilizer?
Growing vegetables can be both easy and difficult, depending on which vegetables you choose. But it's fun and it's a great way to teach your children (and yourself) about how nature works and where food comes from.

I challenge you to grow something edible this year!
Will you?

8 kommentarer:

 1. Den filmen får meg til å savne hage.. Fordeler og ulemper ved å bo i leilighet. En av ulempene er definitivt å ikke ha hage! Men jeg har allikevel pleid å så litt tomat, basilikum, chili og noen andre småting som jeg har i potter inne, og setter ut på verandaen om sommeren :)

  SvarSlett
 2. Her er kjøkkenhagen under planlegging for tida, frøkatalogane ligg framme og alle hagebøkene er slått opp på grønnsakskapittelet... I år skal me gjøre som du og gi jenta i huset eit eige bed. Ho er storfornøyd med det og seier ho skal dyrke jordbær!

  SvarSlett
 3. Jeg vil gjerne anbefale boka "Jordens täppor" av Lena Israelsson. Fantastisk inspirerende bok for viderekomne grønnsaksdyrkere. Hun har også boken Cityodling, for balkongdyrkeren og en annen bok som passer godt for nybegynnere. Lena Israelsson er kjøkkenhagedronningen!

  SvarSlett
 4. Vakker film! Jeg har hage:-) Men den ligger oppå fjellet - 620 moh i vekstsone 7-8. Kort kort sommer, og lite sol - en utfordring.
  Men! I høst fikk jeg har 6 villjordbærplanter "i pensjon", som stammer fra en gammel slektsgård. De har fått en flott plass på plena med mye lys, og jeg skal stulle og stelle med dem i sommer. Håpet er at de sprer seg, slik at jeg kan få beholde noen når eieren en gang får seg egen hage. De er ganske hardføre.

  SvarSlett
 5. Yes! I'll take that challenge!

  SvarSlett
 6. Rabarbra står øverst på ønskelista, ja:-) Hagearbeid er - som strikking - terapi for sjelen:-) Og tusen takk for hyggelig tilbakemelding på strikkinga mi:-) Jeg har tenkt litt på Eplabutikk, men har også noen andre ideer på blokka. Så får vi se hva jeg får til med full jobb attåt:-)

  SvarSlett
 7. yes, I will! I want to grow herbs. how silly, but I've grown all sorts of things (butternut squash, tomatoes, sunflowers) but never had much luck with herbs. this year will be the year of herbs.

  SvarSlett