fredag 25. mars 2016

Drømmen om eget sengetøy

Testsengetøy i naturfarget lin.
Summary in English will follow below.

Jeg har alltid vært veldig opptatt av tekstiler og mønstre.
Jeg husker at jeg som 17-åring stod i stoffbutikken og var helt oppgitt fordi det nesten ikke fantes noe jeg likte. Da tenkte jeg at jeg burde bli mønsterdesigner, jeg.
Så ble jeg faglærer i formgiving i stedet, med fordypning i design og veving av tekstiler.
Det er veldig spennende å kunne forstå oppbygningen av stoffer fra bunnen av, synes jeg. Å vite at jeg kan lage dem, selv om jeg ikke vever noe nå lenger.


Styling og foto: Beate Hemsborg.

Nå har det jo blitt slik likevel, at jeg tegner mønstre som jeg trykker på tekstil. For hånd.
Det er gøy å kunne tenke ut et design, og siden se det på et tekstilprodukt. Kunne bruke tekstiler med mine egne tegninger på, og ikke minst å oppleve at andre blir glade av å bruke tekstilene jeg har laget.

Jeg har trykket for hånd noen år. Samtidig har jeg blitt mer og mer klar over at det er det å tegne og designe mønstrene som er det mest spennende for meg.
Jeg pleier ikke å si dette høyt, men jeg drømmer rett og slett om å drive en merkevare med vakre tekstiler som er bærekraftig produsert og kan erstatte andre, mindre miljøvennlige tekstiler.
Tekstilindustrien er en stor belastning på jorda vår. Bare insektmidlene som brukes til bomullsdyrking står for 25% av insektmidlene som brukes totalt i verden. Tenk på det.
Jeg ønsker at kunden skal kunne vite at uansett hva hun velger i butikken min, skal det være det mest mulig bærekraftige alternativet.
Så målet jeg har foran meg nå, er å få i gang produksjon av metervare med mine design og få det sydd til ulike interiørtekstiler. Samt å kunne tilby metervare til de som vil sy selv.
Dette er ikke billig og det krever store investeringer. Men jeg prøver litt og litt om gangen.

Håndkle Hedgerow med hvite detaljer. Styling og foto: Beate Hemsborg.

Nå i påsken tester jeg ut en linkvalitet for å se om den kan egne seg til sengetøy. Jeg har sydd sengetøy og i natt har vi prøvesovet det!
Neste steg blir å få trykket opp prøve på mitt eget design i digitalprint for å se om kvaliteten blir så bra som jeg ønsker at den skal bli.

Se flere av mine design på www.unnistrand.noDreaming of my own bedlinen.

Since I was a teenager, I have been dreaming about designing patterns for fabric.
When I started screen printing, I could do this in a small scale.
I really enjoy beeing able to see my drawings come to life on textiles. And even better, I love to see that my textiles make people happy!
My hand printing opportunities are a bit limited, and sometimes it can be a tough job. Some prints are difficult to print and I make a lot of mistakes.
I would love to be able to consentrate more on the design of the prints.
So I am working towards having some of my patterns printed by the metre and sewn into different products. I also want to sell fabric so people can sew what they want, themselves.
This is expensive, but I will try bit by bit to make this dream come to life.

Since I want to make bedlinen With my Hedgerow print, I have noe sewn test bedlinen to see if this is the right quality and we test slept it last night.
The Next step will be to have a sample print made to see if it looks good enough and keeps the print well in wash.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk, Lisbeth.
   Du har blogget hele tiden, du?

   Slett
 2. dette høres spennende ut!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! -Og du har en rolle her, beate. Ser allerede for meg konturen av bildene du kan komme til å ta av det sengetøyet...

   Slett
 3. Unni - What a grand and glorious dream! I'm so glad you're blogging again - I love seeing what is new in your life and design work. Mary Ellen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Mary!
   I'm happy to hear from you again!
   Will there be a new blog post from you soon too?
   I hope you are having lovely Easter days!

   Slett