torsdag 8. april 2010

Eplatips 2 -PRODUKTBILDER

(I hope my followers who don't read Norwegian will excuse me. Here's another post you can't read...)

Gode eller dårlige produktbilder er ofte det som bestemmer om produktet ditt selger. Jeg har opplevd å ha produkter med dårlige bilder liggende i butikken lenge. Så, etter å ha tatt nye, bedre bilder, får de plutselig mange flere treff og selger noen ganger raskt.
Jeg kan ikke si at jeg får til gode bilder hver gang, men jeg har lært litt og vil gjerne dele det jeg har lært med dere.
Siden kjøperen ikke kan ta på og undersøke produktet slik hun ville gjort i en vanlig butikk, må produktbeskrivelsen og bildene sammen gi et så godt og riktig inntrykk som mulig.

En annen grunn til at det er smart å ha gode bilder, er at det øker sjansen for å bli vist fram på blogger og forsiden av Epla. De som driver Epla må sørge for at forsiden ser fin og delikat ut. Så selv om de ønsker å vise fram mest mulig av det som selges og de ulike butikkene, tror jeg de må prioritere bilder som er skarpe, lyse og klare. Som ser bra ut, rett og slett.

På min blogg legger jeg av og til ut bilder av ting jeg synes er fine, som andre har laget. Men jeg vil jo at bloggen min skal se fin ut, så jeg prøver å unngå uskarpe, mørke bilder som ikke viser produktet godt. Slik tror jeg at de fleste andre bloggere også tenker.

Så derfor, GODE BILDER = MER EKSPONERING = MER REKLAME FOR DEG.

Det er mye jobb og det kan være vanskelig å ta gode produktbilder. Etter hvert som man får mer øvelse og erfaring, vil det gå lettere.
Her har du noen tips på veien!

Jeg startet ut med noen temmelig råtne produktbilder. Her er et av mine første. Jeg får faktisk ikke lyst på det handlenettet selv en gang, selv om jeg vet at det ser bedre ut i virkeligheten.
(Og, ja, det er egentlig hvitt, ikke grått.)

Ser det ikke bedre ut sånn?

Eller sånn? Du får litt mer lyst til å kjøpe dette handlenettet enn det første, ikke sant?

NOEN RÅD:

1. Ta bilder i dagslys. Helst ute i overskyet vær. Rett innenfor vinduet går også ofte bra. (Det er jo litt kaldt å stå ute om vinteren.)


Redesignet ring fra På Nytt!

2. Vis produktet i bruk.
Kopper, servietter og lignende kan vises på et dekket bord. Punger kan ha noen mynter eller annet på bildet. Selger du billedkunst er det bra med et foto av bildet i et interiør, over sofaen eller lignende.
Har noen andre gode tips her?


3. Klær ser best ut på. Da er det også mye lettere å danne seg et bilde av hvordan de vil passe.

4. Det passer ofte med hvit eller annen lys bakgrunn –hvite produkter bør ha annen bakgrunn.

Retro øredobber fra Staesj.

5. Dybde i bildet er fint. Det ser ofte bedre ut når bildet er tatt litt på skrå. Tar du bildet rett over produktet, ser det lett flatt ut. (Se pingvinnettet mitt over.)

6. Sørg for at det hvite i bildet virkelig er hvitt og ikke grått. (Se pingvinnett.)
7. Unngå skarpt sollys.

8. Ikke bruk blits.

9. Ikke vis produktet ditt liggende på tregulv og andre forstyrrende underlag.

10. Ikke legg ut bilder med produktet ditt feil vei.

11. Det kan være lurt å sammenligne produktbildene dine med noen bilder du synes er gode for å se om de holder mål. Du kan bruke favorittfunksjonen på Epla til det. Legg til en del bilder du synes ser bra ut fra andre butikker. Deretter legger du til noen av dine egne som favoritter også. Så sammenligner du og ser om dine egne bilder fremstiller produktene dine så godt som du vil.

12. Vis mer enn ett bilde av produktet ditt!
-Nærbilde, gjerne fra en spennende vinkel. Noe som kan fange interessen.
-Et bilde som viser hele produktet.
-Ett som viser baksiden. (Hvis det er aktuelt.)
-Produktet i bruk.
-Hvis du pakker inn produktet, kan det være fint å vise hvordan det ser ut.

Se hvor fint Handmade Vibeke viser fram produktet sitt fra ulike vinkler og i bruk.

13. På mange fotoapparater kan du stille inn hvitbalansen. Hvis du gjør det riktig, slipper du bilder som for eksempel er blålige eller gule. Les hvordan du gjør dette i bruksanvisningen til kameraet.

14. Skaff deg og lær deg å bruke et bilderedigeringsprogram. Der kan du gjøre ting som å ta utsnitt av bildet og gjøre det lysere.
http://www.picnik.com/ er et gratis bilderedigeringsprogram på nett.
Hvis du ønsker et mer avansert program, så er Adobe Photoshop et fantastisk fint program til bilderedigering. Men det er dyrt å kjøpe det.
15. Prøv å få til kvadratiske bilder. 1000 x 1000 pixler er en passende bildestørrelse.

16. Les mer om produktbilder på Epla.

Dette ble en del, men det er sikkert mye jeg har glemt.
Har du noen andre tips?

Hvis du gikk glipp av Eplatips del 1 om produktbeskrivelse, så finner du den her. Flere Eplatips kommer senere, så følg med!

8 kommentarer:

 1. Veldig fine tips! Takk igjen:) Og veldig hyggelig at du bruker et av mine produkter som eksempel! Jeg prøver å ha mange bilder av hvert produkt fordi jeg vet at jeg selv liker det:)

  SvarSlett
 2. Flott innlegg Unni :)
  Dette kommer mange til å få god nytte av,
  supert at du tar deg tid til å dele!

  Nevner det gratis bilderedigeringsprogrammet Gimp
  som kan lastes ned på:
  http://www.gimp.org

  SvarSlett
 3. Flotte tips, vi er heldige som har deg som er så flink til å dele tips!!:) I dag kom pakken med godsaker! Jeg er superfornøyd, og er imponert over hvor gjennomført du gjør det! Blir garantert flere handler!!:)

  SvarSlett
 4. Veldig bra post, Unni! Sjølv har eg av og til problemer med å få fram riktig farge på tinga mine, veldig frustrerande når den fine lysegrønne ser skikkelig blass ut på bildet. Elles har eg nett lasta ned gratisprogrammet Photoscape, det ser bra ut. Gler meg til å prøve det ut framover.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for tips! Jeg sliter veldig med å få til gode nok bilder, hadde vært fint med en tilbakemelding, ka du tru eg gjør feil?
  http://epla.no/shops/mammasinbutikk/
  En annen ting eg lurer på, er det feil å ha mange forskjellige ting i butikken sin? Kanskje man skal kun ha strikka ting, quilter, babyting samla på en plass, noen tips?
  Takk igjen for gode råd!

  SvarSlett
 6. wow..du imponerer! følger man dette step by step, så kan det vel ikke gå galt..?
  hmm..nei bildetaking er ikke lett.. :)
  men de fine produktene alle flinke folk har brukt tid på å lage, fortjener jo å bli vist frem best mulig!

  SvarSlett
 7. Kjempefine tips, disse er bra å ta med seg. Tusen takk.

  SvarSlett
 8. Kjempeflotte tips du har :) Har nettopp tatt noen bilder, men de må jeg nok ta om igjen senere. Kan forresten tipse om programmet Magix, http://www.magix.com det har mye av de samme funksjonene som Photoshop, men koster ingenting. Som gammel photoshop bruker ble jeg veldig positivt overraska over dette programmet.

  SvarSlett